Марко Николић остаје у Москви због 700 хиљада разлога

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаМарко Николич
Марко Николич - Sputnik Србија
Пратите нас
Марко Николић преживео је сечу у Локомотиви из Москве, и добио је пуну подршку од новог председника клуба Александра Плутник.

То аутоматски значи да ће Србин наставити са радом у другом делу сезоне, после паузе.

Таква одлука донекле и не изненађује, с обзиром на то да би клуб у случају превременог раскида сарадње морао Николићу да плати 700.000 евра за плате у наредних 12 месеци.

Претходних седмица доста се причало и писало о судбини некадашњег тренера Партизана који не бележи сјајне резултате на клупи клуба из престонице Русије, што се огледа у тек осмој позицији на табели тамошње Премијер лиге са 13 бодова заостатка за водећим Зенитом.

Ипак, није Николић директан кривац што се нашао у жижи руских медија, пошто је ситуација у клубу била катастрофална због сукоба две струје.

​Након што је на чело клуба стигао нови председник Александар Плутник, он је моментално ставио тачку на спекулације око судбине српског стручњака.

„Обавили смо разговор са Марком Николићем, ужива наше поверење и наставиће да ради са тимом на испуњењу задатака. То је борба за што бољи пласман на табели, као и борба за пехар Купа Русије. Велики изазови су пред нама. Рачунамо на Маркове професионалне квалитете, који ће омогућити да наша Локомотива напредује“, поручио је Плутник.
Роман Пављученко - Sputnik Србија
Рус открио детаље драме из Лондона: Навијачи су ме јурили, једва сам стигао до куће Аршавина

У Русији је као и у већини земаља на снази пауза, па ће Николић имати времена да „напуни батерије“ за нове изазове.

„Цео тим, укључујући и тренера је на одмору. Најважније је да играчи прикупе снагу и орни дођу на припреме за наставак сезоне. Стабилни смо на табели, а шеф стручног штаба има уговор. Може на миру Николић да се припрема за наставак сезоне“, изјавио је нови директор Локомотиве Владимир Леонченко, који је у периоду од 2008. до 2019. године обављао функцију извршног директора.

► Србију је избацио тим који је „новог Матића“ користио на погрешном месту

► Руски тренер као Мараја Кери /видео/

► Србин преживео тежак потрес мозга и очарао Русе фудбалским умећем /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала