Наваљни избегава контролу - прети му затворска казна

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаРуски блогер Алексеј Наваљни
Руски блогер Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Условно осуђени Алексеј Навални избегава контролу коју му је наметнуо суд, због чега може бити затражено од суда да му укине условну казну, саопштила је прес-служба Федералне затворске службе.
Наваљни има две условне казне: по пет година у случајевима „Кировлеса“ и „Ив Роше“. Први случај је повезан са проневером више од 16 милиона рубаља, а други за проневеру више од 30 милиона рубаља.

Затворска служба је обратила пажњу на чланак магазина „Ланцет“ који је заснован на материјалима немачке клинике „Шарите“. У тексту се наводи да је Наваљни пуштен из болнице 20. септембра, а да су му до 12. октобра „прошле све последице његове болести“.

У служби су подсетили да условно осуђена лица сносе одговорност за избегавање контроле кривичне инспекције. Наваљном, његовом адвокату и портпаролу је упућено обавештење да опозиционар мора да се јави у затворску јединицу.

Ако се потврди да је Наваљни избегавао контролу, „биће предузете мере по тачки 4. члана 190 Кривичног закона“ који предвиђа могућност да се суду пошаље захтев за укидање условне казне затвора.

Подсетимо, Наваљни се налази на лечењу у Немачкој од последица тровања непознатом супстанцом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала