Почела масовна вакцинација „Спутњиком Ве“ у Аргентини

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве"
Производња вакцине Спутњик Ве  - Sputnik Србија
Пратите нас
У Аргентини је почела кампања вакцинације против вируса корона уз употребу руског препарата „Спутњик Ве“, пренели су аргентински медији.

Вакцинација је почела истовремено у свих девет провинција земље. У првој фази ће вакцину примити углавном медицинско особље.

Руску вакцину су први у провинцији Буенос Ајрес примили гувернер Алекс Кисилоф, министар здравља провинције Николас Креплак и медицинска сестра.

Подсетимо, директор центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург рекао је у понедељак да је Аргентина за сада добила само прву компоненету вакцине „Спутњик Ве“, а да ће друга бити испоручена у року од три недеље.

Вакцинација - Sputnik Србија
Аргентински председник о руској вакцини: У току је прљава, трговинска и геополитичка борба

Прва партија руске вакцине „Спутњик Ве“ са 300.000 доза стигла је у Аргентини 24. децембра. Како је саопштила прес-служба провинције Буенос Аирес, само код њих се пријавило 315.000 грађана за вакцинацију. Ипак, приоритет ће имати медицински радници, полиција, радници у сфери образовања и старији од 60 година. Вакцинација је почела данас.

Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију ковида 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције. Вакцина је названа „Спутњик Ве“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала