Богдановић је нашао идеалног партнера — тројкаша кога је Коби учио триковима /видео/

© REUTERS / Dale ZanineТреј Јанг, кошаркаш Атланте Хокс
Треј Јанг, кошаркаш Атланте Хокс - Sputnik Србија
Пратите нас
Богдан Богдановић ове сезоне потписао је четворогодишњи уговор са Атлантом у којој је главни играч млади плејмејкер Треј Јанг.

Јанг, који има свега 22 године, прошле сезоне први пут учествовао је на Ол-стар утакмици, био је један од најбољих стрелаца лиге и велике заслуге за то иду покојном Кобију Брајанту.

Плејмејкер Атланте Хокс имао је одличан однос са „мамбом“, учио је од њега, упијао све што би му он рекао, те је имао јак утицај на његов развој.

„Ћерка Кобија Брајанта била је велики љубитељ моје игре, волела је да ме гледа, те је Коби спојио њу и мог тренера. Тако сам се зближио са Кобијем, причали смо веома често и дао ми је много савету“, рекао је Јанг у подкасту Мета Барнса и Стивена Џексона.

Од ове сезоне Јанг доста времена на паркету проводи са Богданом Богдановићем и чини се да су њих двојица савршен пар. Обојица могу да играју са и без лопте, креирају како за себе, тако и за друге, те Атланта на старту године има скор 3/1.

Да је плејмејкер Атланте Хокс учио од легендарног кошаркаша може лако да се види у статистици плејмејкера Атланта из ове сезоне. Коби је био познат по томе да изнуди фаул противника, а Треј ове такмичарске године чак 15 пута у просеку шутира слободна бацања.

Кошаркаш Атланта више пута шутира са пенала него цела екипа Торонто Репторса (15 наспрам 13), што само говори о томе колико је Јанг усавршио игру под контактом.

„Благословен сам што сам имао прилику да упознам Кобија и да имам близак однос са њим“, казао је млади плејмејкер.

Коби Брајант, његова ћерка Ђиђи и још осам људи погинуло је 26. јануара у хеликоптерској несрећи изнад Калифорније.

Када је реч о Јангу, уколико настави у овом ритму нема сумње да ће бити један од кандидата за најкориснијег кошаркаша НБА, односно за МВП.

Коби је доста заслужан за овакав напредак Јанга, а велику улогу у будућности играће и његови саиграчи попут Богдановића, Ронда, Галинарија...

Небо је граница за 22-годишњег кошаркаша који у четири меча просечно бележи 34 поена, ћетири скока и нешто више од седам асистенција.

Речи мудрости бившег тренера Партизана /видео/

Богдан учи саиграче да псују на српском као чувени Коби /видео/

Јокић обара рекорде, а тренер га критикује: „То не сме да му се дешава“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала