Бугарска: Испорука вакцина повод за подсмехе – Добро да не користе „Икеа“ мини-фрижидере

© REUTERS / Stephen DunnБочица са вакцином Фајзер
Бочица са вакцином Фајзер - Sputnik Србија
Пратите нас
Испорука прве партије вакцина против вируса корона у Бугарску постала је повод за подсмех и критике пре свега на интернету, али и међу политичарима.

Вакцина компанија „Фајзер“ и „Бајонтек“ стигла је у Бугарску 26. децембра, а одмах затим почела је вакцинација у Софији, Пловдиву и Бургасу.

Грађанима није промакло да су вакцине у Пловдиву развозили совјетским хладњачама и комбијима компаније „Леки“ која иначе продаје виршле и друге месне прерађевине, пише портал Медијапул. То је изазвало бурне коментаре међу политичарима и на друштвеним мрежама.

„Народ који превози вакцине у возилима за транспорт виршли ништа не може да уништи“, један је од коментара на Фејсбуку.

„Добро је и што су тако транспортовали. Могло је да се деси да их превозе у мини-фрижидерима из ‘Икее’“, коментарисали су други.

Убрзо су се на друштвеним мрежама појавили „мимови“ са премијером Бугарске Бојком Борисовим и његовим заменицима. У једном од њих Борисов показује колегама како је уместо кобасице потребно нарезати вакцину.

Било је и оних који у свему томе нису видели ништа смешно и зато су поново критиковали владу, а члан Градског већа Софије Методиј Лалов позвао је владу да поднесе оставку.

„Код нас вакцине против ковида 19 превозе у комбијима за транспорт виршли. Другачије и не може јер је влада Бојка Борисова такође прерађевина закулисних аутора која је сумњивог квалитета и чији је циљ преварити народ док бандити за себе узимају само најбоље. Бандити, оставка! У затвору ћете имати и виршле и вакцине“, оштар је био Лалов.

С друге стране министар здравља Костадин Ангелов, који се у Бугарској први вакцинисао, каже да се у Америци и Канади за транспорт вакцина ангажују различите приватне компаније које у нормалним условима превозе сладолед или рибу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала