„Прва успешна ластавица“: Стиже руска супертешка „Ангара“ /видео/

© Фото : твитер/РогозинАнгара-А5
Ангара-А5 - Sputnik Србија
Пратите нас
Ракета-носач „Ангара“ се тренутно налази у фази тестирања и представља „прву успешну ластавицу“, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
„Што се тиче „Ангаре“, она представља пробој у космонаутици. Она је прва успешна ластавица. „Ангара“ је доказала да, по носивости терета, у потпуности одговара свим захтевима која су оба наручиоца (Роскосмос и Министарство одбране Русије) тражила од ове ракете“, рекао је Рогозин радију „Комсомољска правда“.

„Наравно, „Ангара“ ће бити врло конкурентна. Зато је глупост када неко упоређује ракету која се налази у фази тестирања са ракетом која се масовно производи и користи“, додао је Рогозин.

„Ангара“ спада у еколошки чисте ракете-носаче различитих класа. Том типу припадају лаки носачи „Ангара-1.2“, средњи „Ангара-А3“, тешки „Ангара-А5“ модернизована ракета „Ангара-А5М“ и ракета повећане носивости — „Ангара-А5В“.

„Ангара-А5В“ може да лансира у ниску Земљину орбиту 37 тона терета на висину од око 200 километара. „Протон“ на исту висину може доставити око 23 тоне терета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала