Радно време за празнике: Овако ће радити маркети, поште и апотеке у Београду

© Tanjug / TANJA VALICРед испред продавнице у Београду
Ред испред продавнице у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Први дан нове 2021. године биће нерадан за услужне, угоститељске и трговинске објекте широм Београда, дежураће само поједине апотеке у центру града и филијала Поште у Таковској улици. Паркирање ће бити бесплатно 1. и 2. јануара, док ће јавни градски превоз у петак саобраћати по недељном реду вожње.

Продавнице и тржни центри

Трговински објекти 31. децембра радиће углавном до 18 часова, док ће за већину продавница 1. јануар бити нерадан дан. Од 2. до 6. јануара важиће радно време у складу са одлуком Владе. Посетиоци тржних центара моћи ће да пазаре до 18 часова 31. децембра 2020. године, а потом у суботу.

Градске пијаце

Зелене пијаце у четвртак ће радити од 6 до 19 часова, док ће 1. јануара већина бити затворена. Планирано је да 2. јануара све зелене пијаце раде од 6 до 14 часова. Отворени тржни центар - Нови Београд неће радити првог јануара, као ни цветна пијаца у ТЦ „Крњача“.

Превоз и паркинг

Градски превоз ће 1. јануара саобраћати по недељном реду вожње. Такође, до 4. јануара биће укинуте минибус експрес линије Е1 и Е6, док до 11. јануара неће саобраћати Е1 и Е2. На снази је и даље забрана ноћних линија.

ЈКП „Паркинг сервис“ неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима града 1. и 2. јануара, као и у недељу и у новогодишњој ноћи.

Апотеке

Укупно пет апотека „Београд“ ће, као и ранијих година, 1. и 2. јануара примати купце 24 часа: у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и у Лазаревцу у Улици др Ђорђа Ковачевића 27, преносе "Новости".

Пошта

У новогодишњој ноћи Главна пошта у Таковској улици биће отворена нон-стоп, док ће филијале које имају целодневно радно време у четвртак радити до 17.00. У петак, 1. јануара, дежураће само Главна пошта, док ће наредног дана бити отворени шалтери експозитуре у Савској улици, а у ТЦ „Стадион“, „Нови Меркатор“, „Биг фешн“ и у „Шопију“ у Борчи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала