Речи мудрости бившег тренера Партизана /видео/

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаКошаркашки тренер Андреа Тринкијери
Кошаркашки тренер Андреа Тринкијери - Sputnik Србија
Пратите нас
Андреа Тринкијери један је од најспецифичнијих кошаркашких тренера данашњице.

Италијански стручњак одличној је познат српској јавности пошто је за време боравка у Партизану био међу омиљенима у клубу код навијача црно-белих боја.

Тринкијери је за годину и по дана провео у најтрофејнијем српском кошаркашком клубу и за тако кратак период успео је да дигне екипу и учини је једном од најбољих у Еврокупу и АБА лиги.

У том периоду Италијан је имао многе занимљиве анегдоте, како на терену, тако и на конференцијама за медије, и што је најважније Партизан је играо добро, те је све изговорено имало смисла.

Тринкијери је са истим принципом наставио и у Бајерну из Минхена који води од лета 2020. Искусни стручњак бележи одличне резултате са Баварцима и од почетка сезоне доста пута био је у центру пажње због различитих ситуација.

Једна од таквих десила се после победе над Валенсијом када Тринкијери није желео да коментарише МВП утакмицу Владимира Лучића.

„А-а, не. Не коментаришем индивидуалне утакмице својих играча. Ово је тимска победа, имам и друге кошаркаше који су иступили и могу да вам наведем још 3-4 играча који су учинили велике ствари за нас. Када спојите мале ствари у једно, онда се дешевају велике ствари и ја сам управо имао да сви играчи раде те мале ствари важне ствари“, рекао је Италијан.

Тринкијери је увек знао са речима, мудро је говорио, а са истим принципом наставио је у минхенском клубу.

„Желим да будеш агресиван, паметан, али да не правиш фаулове. Забрањено ти је да направиш фаул јер ће те то извести са меча. Где можеш да будеш агресиван? Код пресечених лопти“, рекао је Италијан плејмејкеру Вејду Болдвину.

Мало после тога тренер Бајерна поново је био у жижи, с тим што је сада делио нешто „теже“ лекције.

Иако је минхенски клуб савладао Бамберг, Андреа је био веома љут на младог хрватског кошаркаша Матеја Рудана.

Тринкијери није био задовољан ставом талентованог кошаркаша, те га је пре краја утакмице послао у свлачионицу.

„Следећи пут ћу га послати на аутопут“, казао је после меча.

„Имамо маде играче, ту су Саша Грент, Матеј Рудан, Џејсон Џорџ. Џејсон није играо јер је наступао пре тога за млади тим, док Грент игра врло чврсто, има невероватан минус-плус, можда је дао један поен, али жели да буде професионалац. Прва ствар коју треба да знате јесте шта треба да постанете професионалац. Саша и Џејсон се труде за сваки минут на терену и поштују своје колеге. Матеј то не разуме", закључио је Тринкијери.

Италијански стручњак увек је знао са речима и што је врло важно, те речи имају покриће јер су му сви тимови играли сјајну кошарку.

Бурне реакције на понашање хрватског тренера: Безобразно, срамота! /видео/

Јасмин Репеша током утакмице ударио 20-годишњег кошаркаша /видео/

Партизан је уписао победу протеклог викенда, а то нисмо знали

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала