Турска и САД формирале заједничку групу за решавање проблема око С-400

© Sputnik / Press service of the Western Military District of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаСтратегические учения "Кавказ-2020"
Стратегические учения Кавказ-2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска и САД су се договориле да формирају заједничку радну групу због куповине руског система ПВО С-400 „Тријумф“ од стране Анкаре, саопштио је шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу.
„Почели су технички преговори“, рекао је Чавушоглу на конференцији за штампу.

Подсетимо, САД су увеле санкције против турског Секретаријата за одбрамбену индустрију и његовог шеф Исмаила Демира, као и против још троје физичких лица у Турској „због веза са Русијом“.

Испоруке руских ПВО система С-400, које су изазвале кризу у односима Турске и Сједињених Америчких Држава, почеле су средином јула 2019. године.

Вашингтон је захтевао да Анкара одустане од договора и заузврат купи америчке системе „Патриот“, претећи да ће одложити или чак отказати продају најновијих ловаца Ф-35 Турској, као и да ће увести санкције у складу са Законом о супротстављању америчким противницима посредством санкција. Анкара је одбила да учини уступке и наставила преговоре о додатној серији С-400.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала