Захарова: Русофобија ─ кључни фактор унутрашње борбе у САД

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Русофобија у Сједињеним Америчким Државама један је од кључних фактора унутрашње политичке борбе, а медији у томе играју важну улогу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Прво, ово је један од кључних унутрашњих политичких фактора, фактора изборног циклуса, предизборних кампања – свега што је повезано са Русијом. Друго, наравно, медији у Сједињеним Америчким Државама играју у томе не само одређену, већ и једну од главних улога. Мислим на појачавање антируских осећања. Можда не толико појачавање колико њихово надувавање“, рекла је Захарова за програм „Специјални гост“са Тином Канделаки на Јутјубу.

Према њеним речима, просечном Американцу није јасно зашто Русија представља претњу. Пошто је то немогуће разумети, амерички медији „измишљају свакакве приче“.

„Управо због тога је тема хемијског оружја добила своје место у овој информативној кампањи“, додала је портпаролка, подсетивши на инцидент у Солсберију, када су британске власти оптужиле Москву за напад употребом хемијског оружја.

„А то је већ потпуни апсурд“, закључила је Захарова.

Почетком марта 2018. године у Солсберију су отровани бивши сарадник ГРУ Сергеј Скрипаљ, који је у Русији осуђен због велеиздаје и његова кћерка Јулија. Лондон је за напад оптужио Москву. Русија је у више наврата предлагала покретање заједничке истраге, али је Велика Британија игнорисала ту иницијативу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала