Заједно можемо много да урадимо: Путин упутио новогодишње честитке светским лидерима

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин честитао је Нову годину и Божић светским лидерима, међу којима су актуелни председник САД Доналд Трамп, будући председник Џозеф Бајден, председник Француске Емануел Макрон, енглеска краљица Елизабета II, саопштио је Кремљ.
 „У новогодишњој и божићној честитки изабраном председнику САД Џоу Бајдену Владимир Путин је нагласио да су пандемија вируса корона и други изазови са којима се свет суочио у одлазећој години потврдили потребу широке међународне сарадње“. наводи се у саопштењу.

Путин је изразио увереност да Русија и САД, градећи односе у духу једнакости и узимајући у обзир међусобне интересе, могу много урадити на јачању стабилности и безбедности на регионалном и глобалном нивоу.

„Руски председник је честитао председнику САД Доналду Трампу новогодишње и божићне празнике и пожелео му добро здравље, бодар дух, благостање њему и његовој породици, а свим грађанима САД – срећу и просперитет“, наводи се у саопштењу.

Поред америчких лидера, честитку је добио и француски председник Емануел Макрон. Путин је изразио наду да ће се наставити активна сарадња две државе.

У честитки председнику Белорусије Александру Лукашенку руски лидер је изразио наду да ће и даље јачати савез две државе, Евроазијски економски савез, ОДКБ и ЗНД.

Како наводи Кремља, Путин је у писму председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану изразио задовољство развојем односа између две земље и сигуран је да ће се то и наставити.

Честитке су добили још и енглеској краљици Елизабети, премијеру Велике Британије Борису Џонсону, канцеларка Немачке Ангела Меркел, председник Сирије Башару Асаду и многи други. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала