„Кинески вирус“ и „медицинско чудо“: Трамп у видео поруци навео по чему ће бити упамћен /видео/

© AP Photo / Patrick SemanskyДоналд и Меланија Трамп
Доналд и Меланија Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп објавио је новогодишњи говор у ком је говорио о „кинеском вирусу“ и о „медицинском чуду по ком ће бити упамћени“.

Трамп је објавио видео поруку грађанима, пошто се вратио у Белу кућу са кратког одмора раније него што је било предвиђено, објавили су амерички медији.

Он је у видео поруци поновио да је САРС-цов-2 „кинески вирус“, а да је брзина којом је развијена вакцина против њега право „медицинско чудо“.

​„Захваљујући Операцији ворп спид, развили смо вакцину за само девет месеци, већ смо почели национални програм вакцинације и шаљемо вакцине широм света. Свет ће имати користи, ми ћемо имати користи, и сви ме зову да ми се захвале“, рекао је Трамп.

Како је додао, Америкаци су у борби против вируса „спровели највећу мобилизацију од Другог светског рата“, како би га победили. Навео је и да нико од стручњака није веровао да ће у свему томе успети: „Рекли су да Трамп претерује, али смо успели“, казао је амерички председник.

Према Трамповим речима, „сваки „Американац моћи ће да добије вакцину почетком 2021, а убрзо затим биће доступна и широм света“.

Он је похвалио и рад своје администрација када је економија у питању. Рекао је да су „пре пандемије изградили највећу економију у историји света“ и да то „поново чине“.

„Имамо резултате какви до сада нису виђени, укључујући и највиши ниво трговине на берзи у историји“, рекао је Трамп, додајући да „најбоље тек долази“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала