Немци заинтересовани за нову црногорску авио-компанију

© AP Photo / Risto BozovicМонтенегро ерлајнс
Монтенегро ерлајнс - Sputnik Србија
Пратите нас
Након вести о оснивању нове авио-компаније у Црној Гори, огласили су се и потенцијално заинтересовани партнери за тај пројекат, пишу подгорички медији.

Амбасадор Немачке Роберт Вебер посебно је заинтересован за актуелну ситуацију у вези са Монтенегро ерлајнсом као и за даље планове владе који се тицу оснивања нове националне авио компаније, саопштено је на састанку Вебера са министром финансија и социјалног старања Милојком Спајићем.

Вебер је истакао да туризам представља веома значајну грану црногорске привреде, те да због тога треба обезбедити добру транспортну повезаност Црне Горе са остатком Европе.

“Спајић је истакао да је Црна Гора доминантно туристицка авио-дестинација, због чега је неопходно да нова авио компанија, чије пословање ће морати да буде законито и економски одрживо, буде што пре основана. Он је информисао саговорника о мерама за подршку привреди у циљу ублажавања негативних ефеката пандемије коронавируса, а које су договорене са пословним банкама”, рекли су у Министарству, преноси портал ЦДМ.

Црногорски министар капиталних инвестиција Младен Бојанић изјавио је да ће влада данас поцети процес оснивања нове авио-компаније.

Бојанић је најавио да ће се нова компанија звати “2 Монтенегро”.

До тога је дошло након што је састанак поводом изналажења могућности за опстанак црногорске авио-компаније Монтенегро ерлајнс завршен без резултата.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала