Украјинци траже да председник обезбеди руску вакцину против вируса корона

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона "Спутњик Ве" у одељењу за вакцинацију поликлинике у Москви
Вакцина против вируса корона Спутњик Ве у одељењу за вакцинацију поликлинике у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
На званичном сајту председника Украјине Владимира Зеленског објављена је петиција са захтевом грађана да се обезбеде руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
„Да се обезбеди провера, пријава и куповина неопходне количине доза руске вакцине ‘Спутњик Ве’ ради заштите и безбедности украјинских грађана од вируса корона, али и побољшања социјално-економске ситуације у Украјини“, наводи се у петицији.

Такође се тражи да сви који то буду желели буду вакцинисани бесплатно.

Подсетимо, шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба је недавно изјавио да Кијев не жели руску вакцину против вируса корона јер сматра да она представља хибридно оружје Русије против Украјине.

Руски председник Владимир Путин је раније изјавио да постоји могућност да Кијеву буду достављене вакцине против вируса корона, али да је потребно прво обавити разговор са украјинским стручњацима и добити званичан захтев власти у Кијеву.

Након тога, украјински председник Владимир Зеленски је позвао сународнике да причекају „праву вакцину“ коју је обећала Европска унија.

Како је рекао, вакцинација би требало да почне у јануару или најкасније у фебруару, мада још није познато када ће Украјина добити прве вакцине.

Зеленски је потом, ипак, признао да становништву не би могао да објасни одбијање руске вакцине.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала