Аргентина: У току вакцинација „Спутњиком Ве“, нежељни ефекти код само један одсто вакцинисаних

© Правительство Буэнос-Айреса / Уђи у базу фотографијаАргентина: У току вакцинација „Спутњиком Ве“ , нежељни ефекти код само један одсто вакцинисаних
Аргентина: У току вакцинација  „Спутњиком Ве“ , нежељни ефекти код само један одсто вакцинисаних - Sputnik Србија
Пратите нас
Нежељени ефекти након вакцинације руском вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ („Sputnik V“) регистровани су код свега један одсто Аргентинаца који су до сада примили вакцину, објавио је локални лист „Насион“ позивајући се на извештај Министарства здравља.

Како је наведено, за два дана од почетка кампање вакцинисано је 32.013 људи, а код 317 њих су се појавили нежељени ефекти који су „вероватно повезани са вакцинацијом“.

Од тог броја, према подацима Министарства здравља, у 44,2 одсто случајева радило се о повишеној температури и главобољи или боловима у мишићима, код 25, 6 одсто само главобоља и болови у мишићима, док је у 11, 4 одсто случајева уочена само повишена температура.

Неки тежи облици компликација до сада нису регистровани.

Руска вакцина „Спутњик Ве“ прва је вакцина против вируса корона која је стигла у Аргентину. Прва партија од 300.000 доза испоручена је тој јужноамеричкој земљи 24. децембра, а пет дана касније почела је вакцинација.

Приоритет имају медицински радници.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала