Чекајући март – кључни месец за напаћени српски фудбал

© Tanjug / TANJA VALICСлавиша Кокеза
Славиша Кокеза - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије је највеће разочарање у 2020. години када су спортска борилишта у питању.

Ту нема простора за било какву дебату, а оно што забрињава је чињеница да су „орлови“ тмурну и туробну годину завршили без селектора...

Неозбиљно и недопустиво! Чак и за наш Фудбалски савез.

Још бриди образ Србији од шамара који јој је 12. новембра усред Београда звизнула Шкотска, победивши на пенале у финалу баража за одлазак на Европско првенство, које наши тужни фудбалери ни после 20 година неће видети.

Хоће, али само крај малог екрана. И као што то обично и вечито бива, као дежурни кривац означен је само селектор Љубиша Тумбаковић, који је смењен на Извршном одбору у децембру, док је председник Славиша Кокеза годишњу Скупштину ФСС померио за децембар, позивајући се на вирус корона.

Изостала је и традиционална додела „Златне лопте“, односно избор за најбољег играча у години, што је у овом случају „пун погодак“, јер коме бисте дали „Златну лопту“ када су сви колективно упрскали.

Нису били прави када је било најпотребније, када се то очекивало, против релативно слабијих Шкота, који су нам на стадиону „Рајко Митић“ показали како 11 играча чини један тим, како сви „дишу ко један“ и како је фудбал једноставна тимска, а не индивидуална и компликована игра.

Србима је за утеху остао март - као месец одлуке, месец у којем би требало да буду повучене бројне одлуке, и које би требало да покажу у ком ће правцу наставити наш посрнули и анемични репрезентативни фудбал.

Председник Славиша за тада је заказао скупштину, а тада почињу и квалификације за Мундијал у Катару 2022. године.

У првој квалификационој утакмици „орлови“ 24. марта играју против Републике Ирске, а у истом „прозору“ угостиће Португалце, следи традиционално незгодно гостовање Азербејџану, у групи се налази још и Луксембург.

Забрињавајуће је што само први иде директно на Светско првенство 2022. године, јер сви врло добро знамо како су се Тумбаковићеви ученици провели и показали против Кристијана Роналда и другова на „Маракани“, када се „ломило“ у квалификацијама за одлазак на Европско првенство које ће овог лета бити одржано, јер је претходно одложено због пандемије вируса корона.

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRAМарко Дмитровић, Никола Миленковић и Кристијано Роналдо (слева на десно)
Чекајући март – кључни месец за напаћени српски фудбал  - Sputnik Србија
Марко Дмитровић, Никола Миленковић и Кристијано Роналдо (слева на десно)

А док чекамо март месец, први дани у 2021. години донели су са собом могућност да селектор не буде познат тек за два месеца, већ да га Деда Мраз испоручи на Теразије са неколико дана кашњења у односу на 1. јануар.

И док је постојала реална опција да Драган Стојковић Пикси, због „масне“ плате коју прима од Кинеза који су га превремено отпустили, преузме „орлове“ тек у марту, сада као први пик слови Саво Милошевић.

Бивши тренер Партизана и легенда српског фудбала избио је на чело листе потенцијалних кандидата за наследника Љубише Тумбаковића, па остаје да се види да ли ће председник ФСС Славиша Кокеза ускоро сазвати ванредну конференцију и пожелети да се обрати припадницима „седме силе“, или ћемо као Годоа чекати селектора и март месец.

Ђуровски за Спутњик: Стадион да буде у срцу Србије, за играче без карактера – нема дреса Србије

Не продају само Звезда и Партизан ─ знају то на Бановом брду, а ту су и "змајеви"

Година у којој су нестали милиони – у неславном друштву Јовић, Азар и „најскупљи“ голман света

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала