Полетео најновији руски хеликоптер: „Ансат-М", бољи него икада

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Уђи у базу фотографијаХеликоптер "Ансат"
Хеликоптер Ансат  - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска одбрамбена корпорација „Ростех“ завршила је модернизацију хеликоптера „Ансат-М“. Захављујући томе проблем транспортне доступности удаљених подручја практично више не постоји.

Нови резервоар повећао је домет лета хеликоптера, док су стабилност и систем управљања оптимизовани модернизацијом репног дела летелице.

Поред тога, „Ансат М“ добио је најновију опрему помоћу које хеликоптер може да лети при нултој видљивости, саопштила је руска корпорација „Ростех“.

„Захваљујући уградњи додатног резервоара, домет хеликоптера се повећао са 505 на 800 километара. Удео композитних материјала у конструкцији летелице повећан је на 30 одсто, што је смањило тежину хеликоптера и побољшало његове летачке карактеристике. Сертификациони тестови хеликоптера и прве испоруке планирани су за ову годину“, рекао је индустријски директор ваздухопловног кластера корпорације Анатолиј Сердјуков.

За „Ансат“ се праве нови кракови пропелера који ће побољшати способност маневрисања летелице и смањити ниво буке у кабини. Такође је планирано да се „Ансат М“ ове године опреми ауто-пилотом и новим системом за заштиту од леда.

„Ансат“ производи холдинг „Хеликоптери Русије“ из Казања, који је део државне корпорације „Ростех“.

Летелица може да прими од седам до девет путника, а превози до 1.300 килограма корисног терета у кокпиту. Захваљујући својим техничким могућностима и модерном дизајну, хеликоптер поседује одређене предности у односу на конкуренте и може се производити у најразличитијим модификацијама.  Велика кабина (осам кубних метара) омогућава да се у њу ефикасно смести најразноврснија опрема.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала