Украјинска компанија „Биолек“ предала захтев да региструје руску вакцину „Спутњик Ве (Sputnik V)“

© Фото : Правительство Буэнос-Айреса / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Руска вакцина против ковида Спутњик Ве  - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска фармацеутска компанија „Биолек“ из Харкова обратила се Министарству здравства те земље са захтевом да се региструје вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је шеф политичког савета украјинске опозиционе партије „Опозициона платформа – за живот“ Виктор Медведчук.

Како је рекао, „Биолек“ је један од лидера украјинске фармацеутске индустрије и квалификована је да производи ове руске вакцине.

„Ова компанија се 30. децембра обратила Министарству здравља са захтевом да се региструје вакцина Спутњик Ве како би се омогућила вакцинација украјинских грађана“, рекао је он.

Медведчук је нагласио да је добијена дозвола произвођача ове вакцине за трансфер технологије тако да би у периоду од три до шест месеци производња већ могла да крене.

„Као резултат преговора председника Русије Владимира Путина, шефа Руског фонда за директне инвестиције Кирила Дмитријева и директора центра ‘Гамалеја’ Александра Гинцбурга, Украјина ће добити јединствену шансу да већ почетком 2021. године покрене производњу вакцине ‘Спутњик Ве‘ (Sputnik V). Уколико власти те земље то онемогуће — то ће бити доказ намере Кијева да ускрати право украјинским грађанима да добију адекватну заштиту од вируса корона“, додао је Медведчук.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала