Вучић и Борисов: Балкански ток изузетан успех две братске државе

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода
Изградња гасовода - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић и премијер Бугарске Бојко Борисов констатовали су да је завршетак изградње гасовода Балкански ток и његово пуштање у рад изузетан успех двеју пријатељских и братских држава.

Вучић и Борисов су у телефонском разговору нагласили да је реч о значајном подвигу, јер су радови успешно завршени у условима пандемије вируса корона.

Премијер Борисов је председнику Вучићу саопштио важну вест за Србију и њене грађане — да је управо завршена прва секција ауто-пута од Софије до границе са Србијом.

Цела деоница од Драгомана до Софије биће изграђена до краја 2021. године, што значи да ће тиме Србија постати једна од најважнијих земаља на транзитном путу између Западне Европе и Истанбула.

Александар Вучић на отварању гасовода - Sputnik Србија
Важан и велики дан за Србију! Отворен гасовод Балкански ток /видео, фото/

Вучић и Борисов разговарали су о даљем унапређењу економске сарадње, као и о различитим регионалним питањима.

Једно од тих питања је и изградња гасног интерконектора између Србије и Бугарске, које би две земље одмах кренуле да граде, а који ће, после изградње интерконектора између Бугарске и Грчке, допринети још већој стабилности и енергетској безбедности у региону.

Председник Вучић честитао је грађанима Бугарске Нову годину и пожелео да наставе путем напретка.

Он је захвалио премијеру Борисову на искреном пријатељству и пуној посвећености развоју блиских комшијских односа Србије и Бугарске, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

О овој теми погледајте и у видеу:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала