Харвардски професор: Ванземаљски објект летео близу Земље – нови ускоро долазе

© Фото : PixabayНЛО
НЛО - Sputnik Србија
Пратите нас
Ванземаљски „комад технологије“ недавно је прошао близу наше планете, тврди Ави Леб, председавајући одсека за астрономију на универзитет Харвард, и најављује да би се слични објекти у скорије време могли појавити у Сунчевом систему.

У својој још необјављеној књизи „Ванземаљац: Први знак интелигентног живота изван Земље“, научник каже да је мистериозни објект назван Оумуамуа („извиђач“) дошао из правца Веге, ушао у орбитално подручје Сунчевог система 6. септембра 2017. године и месец дана летео близу Земље „брзо се крећући ка сазвежђу Пегаз и даље“.

Иако је дугачак само око 100 метара, верује се да је то први „међузвездани објекат“ икад откривен у нашем Сунчевом систему.

Према Лебу, то није била обична комета већ део одбачене технологије из ванземаљске цивилизације. Указао је на необичан облик сличан цигарама, без преседана за нормалне свемирске објекте, додајући да је био „необично светао“, барем „десет пута светлији од типичних камених астероида или комета Сунчевог система“.

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/ESO/M. Kornmesser/nagualdesign/Cropped photo / Мистериозни објект назван Оумуамуа („извиђач“).
Харвардски професор: Ванземаљски објект летео близу Земље – нови ускоро долазе - Sputnik Србија
Мистериозни објект назван Оумуамуа („извиђач“).

Међутим, кључно питање због којег Леб тврди да је реч о вештачком објекту била је његова необична путања у близини наше звезде.

Уместо да успори када се удаљавао од Сунца, Оумуамуа је убрзао „благо, али статистички у изузетно значајној мери“, написао је научник. То је могуће за комету, јер топлота звезде ослобађа смрзнуте гасове са њене површине, који делују попут ракетног мотора, али у том случају је Оумуамуа требало да остави препознатљив „реп”.

Претпоставља да је тај објекат могао бити сонда у облику диска или комад „свемирског смећа“, који су ослободила ванземаљска бића.

„Једини начин да потражимо ванземаљске цивилизације је да претражимо њихово смеће, попут истраживачких новинара који који 'копају' по ђубрету познатих личности“, рекао је Леб.

Непознати свемирски објект је приметио најмоћнији телескоп на планети, телескоп Панорамског снимања и систем за брзи одговор (Пан-СТАРРС) на Хавајима.

Професор предвиђа да ће се слични сценарији понављати и у будућности и да ће се у Сунчевом систему појављивати и други одбачени предмети ванземаљске технологије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала