Специјалци "разбили" новогодишњу журку Срба у Бечу

© AP Photo / Ronald ZakБечка полиција
Бечка полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници специјалне јединице аустријске полиције Вега били су приморани да уз примену силе “разбију” једну бучну новогодишњу журку у Бечу, на којој су били грађани српског порекла.

Девет присутних на журци у 20. бечком округу су због свог агресивног понашања, како је саопштено, изазвали интервенцију припадника Вега. Четири лица су, у току интервенције, ухапшена, преноси Танјуг.

Полиција је, како је данас саопштено, током интервенције употребила и пендреке и бибер спреј како би ситуацију ставила под контролу.

Полиција у 20. округу, око 2.45 после поноћи на Нову годину добила је жалбу једног станара да се из једног стана чује велика бука. У том стану је полицијска патрола наишла на девет особа, које нису хтеле да сарађују.

Међу њима и један 48-годишњи српски држављанин, против којег постоји налог за хапшење због неплаћених казни. На покушај полицајаца да га ухапси његова породица је реаговала нападима на чуваре реда.

Полицајци су шутирани и ударани песницама, због чега су затражили помоћ специјалаца.

И када су специјалци стигли испред стана били су нападнути, па су морали да изваде пендреке и бибер спреј, чиме су успели да од себе одмакну нападаче.

Поред 48-годишњака, ухапшена су још два мушкарца старости од 30 и 27 година, као и 31-годишња жена. Оптужени су за пружање отпора полицији и наношење тешких повреда.

Један полицајац задобио је повреде на руци и морао је да буде пребачен колима хитне помоћи у болницу.

Двоје ухапшених такође је задобило повреде, али лакше, па су након краћег боравка у болници пуштени на кућно лечење.

Против свих девет учесника журке поднете су и пријаве због кршења корона мера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала