Кнежевић: Мило Ђукановић не жели мирну транзицију власти

© Sputnik / Небојша ПоповићМилан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта
Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта - Sputnik Србија
Пратите нас
Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је после избора, одржаних 30. августа, било јасно да председник Црне Горе Мило Ђукановић не жели мирну транзицију власти.

Кнежевић сматра да ће Ђукановић покушати да на новом идеолошком концепту, наводно одбране независности Црне Горе, подрије новоформирану власт и парламентарну већину.

Према његовим речима, све што се десило након 28. децембра је класичан наратив понашања Мила Ђукановића који ће покушати да врши опструкцију у наредном периоду.

Кнежевић је за РТС рекао да то није само кривица скупштинске већине, већ и извршне власти, тј. владе која је имала могућност да сетом закона о лустрацији, пореклу имовине, парламентарном надзору, о тужилаштву, направи институционални основ како би се кренуло са демонтажом Ђукановићевог режима по дубини. 

„Државна изборна комисија није желела да верификује мандат посланику УРЕ и то је први пут да ДИК није желела да верификује мандат. Нас очекује велики посао и изазови уколико не будемо спремни да се одупремо изазовима“, нагласио је Кнежевић.

Он је рекао да у Црној Гори има 40 судија који су стекли право да оду у пензију и више од 15 тужилаца који су стекли право за пензију и, према његовом мишљењу, покушавају да опструишу транзицију.

Истиче да је неопходан сет закона из области правосуђа како би се разрешила озбиљна криза у правосуђу и „покидали краци криминалних хоботница које су повезане са црногорским правосуђем“.

„Верујем да је Ђукановић довољно паметан да други пут потпише спорни Закон о слободи вероисповести и на тесту је и држава и Ђукановић“, казао је Кнежевић.

Подсетимо, Мило Ђукановић одбио је да потпише више закона, међу којима су и измене Закона о слободи вероисповести, које је усвојио црногорски парламент крајем децембра, и та акта је вратио на поновно изјашњавање Скупштини.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала