Нова мера против короне - забрана служења алкохола

© AP Photo / Cecilia FabianoМедицинско особље на ковид одељењу
Медицинско особље на ковид одељењу - Sputnik Србија
Пратите нас
Норвешка ће увести нова ограничења како би спречила поновни пораст инфекција корона вирусом, изјавила је данас премијерка Ерна Солберг и најавила, између осталог, забрану служења алкохола у ресторанима и баровима широм земље и кућних окупљања.

Нордијска земља забележила је пораст случајева током последњих месец дана и сада процењује да једна болесна особа у просеку зарази 1,3 особе, саопштиле су власти, преноси Ројтерс.

„Видимо још знакова новог таласа инфекција“, рекла је Солбергова на конференцији за новинаре, наводећи као разлоге прославу Божића и Нове године и појаву заразније варијанте вируса која је први пут идентификована у Великој Британији.

У четвртак је Осло увео обавезне тестове на ковид 19 за све људе који су стигли у Норвешку по доласку или у року од 24 сата.

Двонедељни кумулативни број случајева на 100.000 становника био је 113,6 у недељи од 21. до 27. децембра, четврти најнижи у Европи иза Исланда, Грчке и Финске, саопштио је Европски центар за превенцију и контролу болести, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала