Освета отпуштеног радника: Багером уништио 50 возила /фото/

© Фото : PixabayЗнак Мерцедеса
Знак Мерцедеса - Sputnik Србија
Пратите нас
Један бивши радник из Мерцедесове фабрике у Виторији, на северу Шпаније, багером је уништио више од 50 возила и нанео вишемилионску штету компанији.

Он је багер украо са градилишта и одвезао се до своје некадашње фирме удаљене 20-ак км.

Пошто је пробио ограду, устремио се на нова, тек израђена Мерцедесова комби возила која су била паркирана у кругу фабрике.

Резултат је више од 50 тешко оштећених примерака модела Вито и В-класе, који се производе у овој шпанској фабрици и штета, која се за сада процењује на више од 2 милиона евра

Вакцина за ковид 19 - Sputnik Србија
Радник намерно уништио 500 вакцина против короне, ФБИ истражује случај

Некадашњи радник је ухапшен и терети се за више кривичних дела.

Како наводе локални медији, срећна околност је што се инцидент догодио у тренутку када погони нису радили, а у кругу фабрике су се налазили само припадници обезбеђења и службе за одржавање, тако да није било повређених и настрадалих.

Штета је могла да буде и већа, с обзиром на то да је према тврдњи сведока радник покушао да багером уђе у производну халу како би оштетио скупоцену опрему, али му то није пошло за руком.

Овај 38-годишњак није отпуштен недавно, због најновије економске кризе, већ је отказ добио још 2017. па се претпоставља да је дуже време припремао освету бившем послодавцу, преноси Б92.

Тачни мотиви његовог акта знаће се када изађе пред судију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала