Покренута истрага о прислушкивању Вучића

© AP Photo / Darko VojinovicПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Покренута је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем прислушкивао председника Србије Александра Вучића, пишу "Новости".

Како наводи лист, позивајући се на своја сазнања, истрага која је строго затворена, траје већ неко време.

Тренутно су у току саслушања, на првом месту припадника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције.

У надлежности Службе, између осталог, јесте и спровођење електронског надзора. Истражне радње обавља Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова, наводе "Новости".

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је раније да ће полиција сазнати ко је прислушкивао председника Вучића.

"Надлежне службе се баве случајем, доћи ћемо до истине, а правосудни органи ће одрадити своје. На нама је да потврдимо да се то више не деси. Рано је да причамо о томе шта је био циљ прислушкивања председника, али сигурно да није било речи о доброј намери", казао је Вулин за  ТВ Прву.

Председник Вучић изјавио је претходно да је прислушкиван дуго, годину-годину и по, да за то има доказе - сопствене снимљене разговоре - и да мисли да зна ко стоји иза тога.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала