Алијев: Изградићемо међународни аеродром у Карабаху

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПредседник Азербејџана Илхам Алијев
Председник Азербејџана Илхам Алијев - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је да ће по његовом налогу почетком године у граду Физули у Карабаху бити изграђен међународни аеродром.
„Према мом налогу у Физулију ће бити изграђен међународни аеродром. Већ је дата наредба, сад се бира место. Биће спроведени радови на разминирању територије. Дао сам налог да ове године треба да се изгради аеродром у Физулију, у крајњем случају, треба да буду изграђене писте“, рекао је Алијев.

Према његовим речима, „међународни аеродром у Физулију омогућиће да се позивају страни гости у град Шуша“.

„Стигавши тамо (у Физули), за кратко време биће могуће стићи у град Шуша“, нагласио је председник Азербејџана.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно су се оптуживали за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Овај документ представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала