Чега се плаше Руси у 2021. години

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаЖена пролази поред новогодишње инсталације у улици у Москви
Жена пролази поред новогодишње инсталације у улици у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Сваки девети Рус се највише плаши да ће 2021. бити гора од 2020. године, наводи се у истраживању онлајн сервиса за тражење посла „Супер џоб“.

Истраживање је засновано према подацима анкетирања 1,6 хиљада представника економски активног становништва старијег од 18 година из 351 насеља у свим окрузима Русије и спроведено је од 23. до 27. децембра 2020. године.

„Свака девета особа највише се плаши да ће у погледу потресних догађаја 2021. бити гора од 2020. године (11 одсто). О образовању деце брине 7 одсто грађана Русије. Продужења ограничења у области услуга, културе и забаве плаши се 6 одсто испитаника. По 5 одсто испитаника боји се усамљености и колапса рубље. За 4 одсто становништва главни страх је да се неће отворити границе“, наводи се у истраживању.

Истовремено, аналитичари су приметили да се најчешће помињао страх од незапослености: 33 одсто испитаника плаши се губитка постојећег посла или да неће наћи добар нови посао, 27 одсто боји се да неће имати новца, а 17 одсто се плаши за своје и здравље своје породице.

Бил Гејтс - Sputnik Србија
„Велики ресет“: План елите за контролу света — хоће ли овако изгледати будућност

Готово 22 одсто Руса уопште не брине 2021. година. У овој групи су млади до 24 године (25 одсто) и 27 одсто грађана са платом од 80 хиљада рубаља месечно (око 880 евра).

„Ове групе испитаника су генерално најмање забринуте због основних ствари као што су посао и новац. Индикативно је да су млади највише забринути због затворених забавних установа (9 одсто), а људи са платом од 80 хиљада рубаља или више брину због затворених граница (7 одсто)“, објашњавају аналитичари.

Жене су мало чешће од мушкараца забринуте због посла, новца и здравља, док се мушкарци чешће плаше проширења ограничења на забаву, курса долара и усамљености.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала