Песков: Украјина прешла „црвене линије“, Путин неће себи пуцати у ногу

© AFP 2023 / IAN LANGSDONПредседници Украјине и Русије, Владимир Зеленски и Владимир Путин, на састанку нормандијске четворке у Паризу
Председници Украјине и Русије, Владимир Зеленски и Владимир Путин, на састанку нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинске власти одавно су прешле „црвене линије“ важне за руске интересе, али председник Русије Владимир Путин реагује на политику Кијева промишљено и неће „пуцати себи у ногу“ да би се неком осветио, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Украјина је прешла ‘црвене линије’... То што се догодило у Украјини је трагедија и то трагедија за целу Европу. Сада се то мало излизало. Али када се у Европи догоди преврат, то је потпуно чудно“, рекао је Песков у интервјуу новинару Владимиру Соловјову на Јутјубу.

Он је објаснио да су „црвене линије“ оне „линије које нарушавају наше интересе“.

Песков је истакао да Путин зарад освете партнерима који су прешли „црвене линије“ неће пуцати себи у ногу.

„Пуцати себи у ногу како би се некоме осветио – није његов стил. (Његова) реакција је разборита, промишљена, добро образложена“, прецизирао је Песков коментаришући сарадњу са Кијевом.

Према његовим речима, у том погледу наставља се рад „са нашим колегама“. „Негде је рад тежак, а негде покушавамо да потражимо неку средину“, закључио је Песков.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала