Размештање америчких дронова у Румунији води ка ескалацији у близини граница Русије

CC BY-SA 2.0 / U.S. Air Force / Tech. Sgt. Robert Cloys / Америчка војна беспилотна летелица "МКу 9 Рипер"
Америчка војна беспилотна летелица МКу 9 Рипер - Sputnik Србија
Пратите нас
Повећање америчког војног контингента у бази у Румунији је незнатан, али појачава тензије у близини руских граница, на шта ће уследити реакција Русије, сматра заменик председавајућег Одбора за одбрану Државне думе Јуриј Швиткин.

„Мислим да ће у сваком случају уследити нека реакција (Русије), јер је то у сваком случају у близини Придњестровске Републике, где се налазе наши мировњаци. И наравно, забринути смо, јер тај контингент, који је сада додатно послат, он не представља огромну претњу, али без обзира на то доводи до напетости ситуације у региону и ескалације напетости уопште“, објаснио је Швиткин за Спутњик.

Према његовом мишљењу, Сједињене Америчке Државе настављају да повећавају тензије у близини руских граница, укључујући и повећавање свог војног потенцијала у Румунији.

„Наравно, овде је Придњестровска Република, где се налази мировни контингент наших оружаних снага. У њиховој близини ескалација напетости доводи до дестабилизације ситуације у региону. И уопште, желим још једном да нагласим да власти и Сједињених Америчких Држава и Румуније свој народ доводе у талачку ситуацију“, закључио је посланик.

Раније је Команда америчког ратног ваздухопловства у Европи и Африци саопштила да су у ваздухопловној бази у румунском граду Кампија Турзиј распоређене извиђачке нападачке беспилотне летелице „МКу 9 Рипер“ америчких ваздухопловних снага и око 90 војника.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала