Украјинска Рада покреће прикупљање потписа за регистрацију руске вакцине

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида 19 "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида 19 Спутњик Ве - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска странка Опозициона платформа – За живот иницира прикупљање потписа за регистрацију руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Спутник V) у земљи, изјавио је шеф омладинског крила политичке снаге Артјом Марчевски.
„Шеф политичког савета те партије Виктор Медведчук се већ договорио у вези са добијањем једине доступне вакцине 'Спутњик Ве' у најкраћем могућем року. Штавише, Украјина чак може да започне њену производњу. Али, власти су очигледно индиферентне према животима и здрављу људи. Ми иницирамо прикупљање потписа за добијање и производњу вакцине... са захтевом да се региструје (вакцина) и народу Украјине обезбеди вакцина“, пренела је прес-служба странке речи Марчевског.

Како је рекао, прикупљање потписа ће почети у Покровску и Добропољу, а затим ће обухватити Доњецку и Луганску област и „целу Украјину“. Према његовим речима, велики број украјинских становника редовно се обраћа овој партији у вези са вакцином.

„То су пензионери који не знају шта да раде и где да се сакрију од пандемије. То су млади људи који су забринути због својих родитеља, бака и дека. Реч је о људима са хроничним болестима који свакодневно ризикују своје животе и могу да умру због неких политичких предрасуда актуелне власти“, објаснио је Марчевски.

Раније је Медведчук саопштио да се украјинска фармацеутска компанија „Биолек“ из Харкова обратила Министарству здравства те земље са захтевом да се региструје вакцина „Спутњик Ве“.

Претходно је шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба изјавио да Кијев не жели руску вакцину против вируса корона јер сматра да она представља хибридно оружје Русије против Украјине.

Са своје стране, руски председник Владимир Путин је раније изјавио да постоји могућност да Кијеву буду достављене вакцине против вируса корона, али да је потребно прво обавити разговор са украјинским стручњацима и добити званичан захтев власти у Кијеву.

Након тога, украјински председник Владимир Зеленски је позвао сународнике да причекају „праву вакцину“ коју је обећала Европска унија. С тим у вези, на званичном сајту Зеленског објављена је петиција са захтевом грађана да се обезбеде руске вакцине против короне.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала