Вучић посетио мајку деветоро деце /видео/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПредседник Србије Александар Вучић у посети самохраној мајци у Лаћарку
Председник Србије Александар Вучић у посети самохраној мајци у Лаћарку - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Председник Александар Вучић посетио је данас домаћинство Јованке Ђурић, самохране мајке деветоро деце, у Лаћарку, селу у општини Сремска Митровица.

Јованка је пре скоро три године остала без мужа и сама подиже седморицу синова и две ћерке, а породица живи од посластичарнице „Девет слаткиша“ и дечјег додатка од 15.000 динара.

Породица Јованке Ђурић, добиће намештај за домаћинство, кревете, кухињу и друге потребне ствари, обећао је председник Александар Вучић током посете тој породици.

Најстарије дете, ћерка Цвија има 19 година, а најмлађи, син Урош осам година.

У породици су и синови Милош (18), Милан (17), Немања (16), Милица (15), Стефан (13), Михајло (10) и Огњен (9).

Са председником Вучићем породицу је данас посетио и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је, иначе, из тог краја.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПредседник Србије Александар Вучић у посети самохраној мајци у Лаћарку
Вучић посетио мајку деветоро деце /видео/ - Sputnik Србија
Председник Србије Александар Вучић у посети самохраној мајци у Лаћарку

Председник је ту породицу посетио и крајем 2019. године, када је чуо да мајка Јованка подиже седам синова и две кћери, без супруга, који је раније преминуо.

Нема важнијег задатка него да обезбедимо демографски напредак земље, јер без деце ни Србија неће постојати, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да је врло тешко пронаћи праве мере за подстицај наталитета.

„Врло је тешко пронаћи праве мере, и нико их у свету није до краја ни истражио, ни пронашао“, констатовао је Вучић.

Он је најавио да би ускоро могао да буде одржан и самит посвећен демографској политици, уз разговор са Каталин Новак, мађарском министарком задуженом за популациону политику, наводећи као добар пример управо Мађарску, која је, каже, успела да заустави велики пад наталитета коју су имали.

„Ми подршком коју дајемо породиљама и породицама, а која је већа него икада, успевамо да постигнемо одређене резултате у различитим крајевима Србије“, рекао је Вучић упитан да ли мере за подстицај наталитета дају резултат.

Он је приметио и да се мање деце рађа у богатијим деловима земље, примера ради у најбогатијим београдским општинама.

„Исто је свуда у свету, а зашто - нисам у стању да објасним“, рекао је Вучић.

Истакао је да се не могу поједине мере доносити за један део земље, а друге мере за друге делове, јер би се тиме кршио Устав.

Вучић је констатовао и да министар надлежан за то питање, Ратко Дмитровић има пред собом много посла.

„Нека се бави тиме, нека пронађу решења, јер нема важнијег задатка него обезбедити демографски напредак земље. Без њега... Једино да молим и да говорим стално да нам Србија неће постојати, ако не буде више деце“, поручио је председник Вучић.

Деца су будућност Србије, јер ако не буде деце запитаћемо се ускоро за кога онда градимо толике путеве, подижемо фабрике и друго, истакао је председник Србије током посете самохраној мајци деветоро деце у Лаћарку.

„Знам да иако Србија добро напредује има још много сиромашних људи. Али, за Јованку то не може да се каже, она је најбогатија у Србији“, рекао је Вучић.

Додаје да држава покушава да помогне на разне начине сиромашним грађанима.

Кад је реч о локалној самоуправи, казао је да се припрема велики пројекат за додатну изградњу 10.000 метара квадратних опште болнице у Сремској Митровици, као и за реконструкцију постојећег дела болнице.

Вучић додаје да је већ доста урађено за Сремску Митровицу и да је ту незапосленост свега између три и пет одсто.

Председник је рекао да ће се видети да ли ће бити новца и за градњу градског стадиона у Сремској Митровици.

Додао је да ће бити реконструисан и стари део вртића „Чуперак“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала