Бизарна прича: Амерички спортиста са короном, уместо у карантин, побегао у Лондон

© REUTERS / THOMAS PETERСем Квери, амерички тенисер
Сем Квери, амерички тенисер - Sputnik Србија
Пратите нас
Година за нама донела нам је много бизарних прича, а у спортском свету истакла се једна о бекству Американца из Русије.

Амерички тенисер Сем Квери имао је филмску причу крајем 2020. године.

Радња се дешавала у Санкт Петербургу, у главној улози су били Сем и његова породица, а у све су били укључени приватни авион, искрадање из хотела, скривање од лекара...

Некада 11. тенисер дошао је у Русију како би средином октобра учествовао на турниру у поменутом граду, а у првом колу је требало да се састане са Канађнином Денисом Шаповаловим.

Тај меч је, ипак, отказан, зато што је Американац био позитиван на вирус корона, а уместо њега је у главни жреб упао Виктор Троицки.

Поред тридесеттрогодишњег тенисера, позитивни на ковид били су и његова жена Еби и њихов осмомесечни син Форд. Места за панику, поред свега, није било.

Породица Квери је имала благе симптоме и, према правилима, био им је наложен двонедељни карантин – у луксузном хотелу „Фор Сизонс“ у Санкт Петербургу, где су били смештени.

​Проблем се десио када је Сем Квери добио позив од особе запослене у руском министарству здравља, која им је саопштила да ће их ускоро посетити доктор како би их прегледао и проценио да ли има потребе за хоспитализацију.

То је, из неког разлога, упалило аларм код Кверија, који је донео одлуку да брже боље напусти Русију, иако то није смео да учини.

Искористио је своју везу у једном приватној авио-компанији, заказао лет који је „дебело платио и усред ноћи напустио Санкт Петербург запутивши се у непознатом правцу.

View this post on Instagram

A post shared by Sam Querrey (@samquerrey)

АТП се претходно огласио осудивши Кверијев потез да напусти карантин и казнивши га са шест месеци условно, плус 20.000 долара казне.

На крају је и одлично прошао, с обзиром да му је првобитно претила суспензија са АТП тура на три године и казна од 100.000 долара.

Американац у поменутом интервјуу, који је дао скоро три месеца након инцидента, тврди да му је, како је навео,званичник АТП-а рекао да нико не може да му гарантује да ће породици бити дозвољено да остане у хотелу и да ће, ако лекар тако наложи, бити раздвојени и послати у болницу.

Квери је због тога решио да приватни авион за Лондон плати 40.000 долара, уместо да се директно врати у Сједињене Америчке Државе, што би га коштало још више.

„То је био баш, баш скуп лет“, искрен је Квери.
View this post on Instagram

A post shared by Sam Querrey (@samquerrey)

Комплетно заражена породица Квери је допутовала у Лондон без икаквих проблема, с обзиром да у Енглеској тада нису постојала никаква правила која би им исто забранила.

Како даље наводи, током лета су сви носили маску – сем док су јели и пили – а по доласку на Острво су моментално отишли у кућу коју су изнајмили и тамо провели 14 дана у самоизолацији.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Новаков камп ─ за будућност Србије

„Мислим да сам одлуку донео као отац и муж. Морао сам да урадим оно што сам мислио да је исправно. Нисам желео да дозволим да ми породица оде у болницу на две недеље у Санкт Петербургу“, каже Квери.

Иако је због свог потеза добио жестоке критике не само од медија, већ и од колега, Сем не мисли да је погрешио.

„Искрено, никога нисмо довели у опасност. Носили смо по две маске, урадили смо све што смо могли не бисмо никога довели у ризик и, искрено, мислим да смо урадили све како би требало. Доктори са којима смо после причали су нам рекли да смо одрадили сјајан посао и да малтене није било шансе да смо икога заразили“.

Србија има Ђоковића, али Русија „има“ Топ 10

Троицки ексклузивно за Спутњик: Нисам дошао као „ванземаљац“

Србија у најјачем саставу, одустали Рус и највећи „лајавац“ светског тениса

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала