Хаос уочи одлуке Конгреса: Сукоби на улицама, хапшења, протеран вођа „Поносних момака” /видео/

Пратите нас
Вашингтонска полиција протерала је лидера ултрадесничарске групе „Поносни момци” из града и ухапсила две особе, које су подржале покушаје председника Доналда Трампа да оспори изборне резултате према којима је победио Џо Бајден. Дошло је и до сукоба Трампових присталица са полицијом на улицама Вашингтона.

Енрике Тарио, лидер „Поносних момака” који је ухапшен у понедељак због уништавања имовине и поседовања магацина за оружје, пуштен је уз кауцију јуче и наређено му је да напусти Вашингтон, саопштила је полиција главног града.

Протести против Џоа Бајдена почели су у Вашингтону у уторак, а дошло је и до сукоба Трампових присталица са полицијом. То би могла бити само назнака оного што се тек може догодити.

На снимцима који круже друштвеним мрежама види се хаотична ситуација на улицама Вашингтона где је дошло до нагуравања демонстраната и припадника полиције.

Очекује се да ће се данас појавити на хиљаде људи у маршу под слоганом „Спасимо Америку”. Градске власти у Вашингтону упозориле су раније Трампове присталице да оружје оставе код куће.

Велики протест заказан је на дан када амерички Конгрес треба да потврди резултате председничких избора, према којима је Бајден однео победу.

Амерички председник Доналд Трамп изборе сматра нерегуларним и тврди да је реч о превари и крађи гласова, а са њим су сагласне бројне његове присталице.

Трамп би требало да се појави пред демонстрантима данас поподне у јавном парку Елипс, јужно од Беле куће, писало је јутрос на Трамповом Твитер налогу.

"Маса! Вашингтон је преплављен људима који не желе да допусте изборну крађу радикалних левичарских демократа", твитовао је нешто раније Трампи додао: "Видимо се у Вашингтону!".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала