Оборио је рекорд легенде, али је и даље „далеко од врхунца“ /видео/

© AFP 2023 / MUSTAFA ABUMUNESАрманд Дуплантис, шведски атлетичар
Арманд Дуплантис, шведски атлетичар - Sputnik Србија
Пратите нас
Шведски атлетичар Арманд Дуплантис верује да може да обори сопствени светски рекорд.

Двадесетједногодишњак, који се такмичи у дисциплини скока с мотком, у фебруару прошле године је у Глазгову поставио рекорд скоком висине 6,18 метара.

Он је тим резултатом, оствареним у дворани, надмашио сопствени рекорд за 0,01 метара, а током 2020. године прескочио је и резултат легендарног Украјинца Сергеја Бубке на отвореном, прескочивши шипку на висини од 6,15 метара у Риму.

„Мислим да, дефинитивно, могу да надмашим тај резултат (светски рекорд прим. аут.)“, рекао је Дуплантис за „Би-Би-Си“.

Бубка, неко ко је светски рекорд оборио више од 30 пута, има високо мишљење о младом Швеђанину и верује да може да скочи чак и 6,25 метара.

Потез - Sputnik Србија
Игра стара 1.500 година доживела је нову младост и преузела интернет

„Колико високо? Не знам, али мислим да могу више. Увек има простора за напредак и сигуран сам да нисам дошао до свог врхунца“, објаснио је популарни Мондо.

Дуплантис је признао да га је обарање Бубкиног рекорда, некога на кога се цео живот угледао, мотивисало да настави да се бори упркос потешкоћама које је доживео због вируса корона.

„Током одрастања Бубка је представљао митску легенду. Није било реално то што је он радио, изгледало је буквално немогуће. Сваки његов резултат који успете да одобрите је огромна ствар“.

Последње такмичење на којем Дуплантис није тријумфовао било је Светско првенство у Дохи 2019. године. Од тада је остварио 16 победа заредом.

„Циљ ми је да освојим злато на Олимпијским играма. Још од детињства сањам олимпијско злато и то ми је циљ за наредну сезону“, открио је Дуплантис.

Борац на ивици живота: „Срећан сам што проливам сопствену крв“

Највећи спортски догађаји у 2021. години

Србија чека Олимпијске игре – нека нас буде бар стотину

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала