Председник Звезде за Спутњик открио да ли ће звати Савићевића против Милана

© Фото : YT/Crvena zvezdaСветозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда
Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда - Sputnik Србија
Пратите нас
Утакмица нокаут фазе Лиге Европе између Црвене звезде и Милана нашла се усред рата који воде генерални директор црвено-белих Звездан Терзић и легенда клуба с Маракане Дејо Савићевић, па је нејасно да ли ће Геније бити гост на утакмици 18. фебруара.

Подсетимо, Терзић и Савићевић су на ратној нози још од утакмице између селекција Црне Горе и тзв. Косова, након што је легендарни дриблер Звезде и Милана оптужио Терзића да је директан кривац што су фудбалери Звезде - Мирко Иванић и Филип Стојковић одбили да играју поменуту квалификациону утакмицу, која је била и последња Љубиши Тумбаковићу на клупи „соколова“.

И од тада датира сукоб, али је Звездан Терзић решио да остави его по страни, да закопа ратне секире и да позове Савићевића на утакмицу са Миланом, с обзиром на то да је Дејо легенда Звезда и росо-нера.

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGДејан Савићевић
Председник Звезде за Спутњик открио да ли ће звати Савићевића против Милана - Sputnik Србија
Дејан Савићевић

Ипак, председник ФС Црне Горе није желео да прихвати руку помирења, већ је дрско поручио да је Терзић последња особа која треба да га зове или да га узима у уста.

Јасно је да је једина адреса за решавање мистерије да ли ће Геније бити на стадиону „Рајко Митић“ 18. фебруара, била први човек Звезде – Светозар Мијаиловић.

У разговору за Спутњик открио је да ли ће позвати Савићевића, причао је о доминацији Црвене звезде, Дејану Станковићу, као и о фудбалу без навијача, што је, нажалост, постало део свакодневице.

Дејан Савићевић док је играо за Милано - Sputnik Србија
Дејо одговорио на Терзићев „позив“: Зна он шта је урадио, нека ме више не помиње

„Црвена звезда је јединствен колектив. У Црвеној звезди је сваки човек одговоран за оно што ради. Тај позив, ако га је упутио Звездан Терзић као директор, упутио га је истовремено и председник клуба. Не бих ништа додавао нити одузимао. Јер, тај позив не може бити нешто на чему ће се Звезда диференцирати. Господин Терзић је рекао нешто изузетно битно, а то је да је Дејан Савићевић један од играча који су обележили један период у Црвеној звезди и који је заслужан за фантастичне резултате и њему је, самим тим, место на стадиону „Рајко Митић.“ С тог становишта, сви људи, фудбалери, који су припадали историји Црвене звезде и који воле Звезду, укључујући и Деју, треба да имају однос према Звезди, а не према појединцима“, изјавио је Тоза.

На питање да ли мисли да ће се Савићевић појавити на трибинама највећег српског стадиона у окршају са Миланом, Мијаиловић је кратко одговорио, пребацивши лоптицу у поље црногорског аса:
„То је његов избор“.

Црвена звезда је нанизала три шампионске титуле, две под командом Владана Милојевића, једну док је на клупи Дејан Станковић, али је надомак освајања четврте историјске, због „плус девет“ у односу на другопласирани Партизан. Мијаиловић, као председник, не крије да је презадовољан Декијевим радом.

​​„Оно што је најбитније јесте да је нови тренер наставио континуитет онога што је Црвена звезда зацртала у свом плану и што ће практично пред освајањем четврте шампионске титуле. Ту је наравно и пласман у нокаут фазу Лиге Европе. То је нешто што је апсолутно у овом времену и формату такмичења огроман успех, за клубове с ових простора. Остварен је резултат који је за свако поштовање“, истиче Мијаиловић и додаје.

Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија
Гроф Божовић за Спутњик: На Маракани лопта другачије скаче

„Тај успех је још већи јер је стигао у отежавајући околностима пандемије коронавируса, у којој смо се нашли и ми и цео свет“.

Мијаиловић држи палчеве да навијачима буде дозвољено присуство у мечу са Миланом, али...

„Ништа се још не зна. Сигурно да би Звезда с навијачима била јача против Милана. То навијање чини наш клуб посебним, чак и с неупоредиво богатијим и славнијим клубовима. Та хемија која се ствара на „Рајку Митићу“, је нешто што даје подстрек момцима на терену. Та хемија је резултатирала много пута у великим победама, или у некој равноправној борби са много јачим противницима. Фудбал је спорт који увек може да приреди ситуацију у којој онај који није фаворит може да дође до бољег резултата. Звезда је умела да одигра и такве утакмице, па зашто да то не буде случај против лидера италијанског шампионата. Свакако да ће бити посласитаца за нас ове у Београду меч с Миланом, јер је та традиција наших сусрета толико богата да пружа различита искуства“. Видећемо како ће се одвијати ситуација“, закључио је разговор први човек Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

► Србија добија селектора: Пикси рекао „не“, Саво једини кандидат

► Симпатични брка елиминисао Србију, прешао у нападаче и почео да даје голове

► Терзићев одговор Савићевићу: То је човек пун комплекса – дупла нула

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала