Премијер лига ово није доживела у претходној деценији

© AFP 2023 / MICHAEL STEELEФудбалер Ливерпула Мохамед Салах
Фудбалер Ливерпула Мохамед Салах - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер лиге, најјаче фудбалско клупско првенство на свету, у последњих десет година није имала овако такмичарски настројену сезону.

Сјајан фудбал на Оствру ове сезоне игра велики број тимова и на средини шампионата не издваја се ниједна екипа као изразити фаворит.

То није био случај претходне године, као ни пре три или четири када су тимови попут Ливерпула, Манчестер ситија или Челсија имали велику предност после седамнаест одиграних кола.

Плавци су у сезони 2016/2017 имали седам бодова више у односу на прве пратиоце, Сити је годину дана касније у овом периоду бежао једанаест бодова, а исто је било и прошле када су Редси доминирали лигом.

Овога пута ствари на табели су и те како другачије.

Ливерпул, Манчестер јунајтед и Лестер се налазе у врху са свега бодом разлике, а потом следе Тотенхем, Сити, Саутемптон и Евертон са свега четири бода мање.

У трци за титулу и даље се налазе Астон Вила, Челси и Вест Хем који имају нешто већи заостатак од седам бодова, али у поређењу на прошлу годину то је мала разлика.

Актуелни шампион Ливерпул имао је шансу да направи разлику у последња три дуела, међутим, киксеви против Вест Бромвича, Њукасла и Саутемптона довели су их у ситуацију да изгубе прве место уколико Јунајтед и Сити остваре победе у наредним мечевима.

Екипа Јиргена Клопа претходне сезоне желела је да понови успех Арсеналове непобедиве генерације и није била много далеко до прекида због пандемије вируса корона.

Овога пута ситуација је потпуно другачија, седам тимова конкурише за титулу, а три вреба из сенке.

Нереално је очекивати да ће тимови попут Саутемптона, Евертона, Астон Виле и Вест Хема успети да одрже корак са најбољима, али за сада им иде веома добро и ако нас је нешто Премијер лига научила то је да никога не треба отписивати.

Најјаче фудбалско клупско првенство у Европи наставља се 12. јануара, а сезона се завршава 23. маја.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Симпатични брка елиминисао Србију, прешао у нападаче и почео да даје голове

Кошмар који траје – Митровић није исти после фаталног пенала

Роман Абрамович је у новом проблему – навијачи траже реакцију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала