Трамп: Наместили су изборе као никада до сад

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Доналд Трамп
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Хиљаде присталица америчког председника Доналда Трампа окупиле су се данас у Вашингтону на протесту пред одржавање седнице Конгреса.

Окупљенима се том приликом обратио актуелни председник САД, који је рекао да су демократе „наместиле изборе као никад до сад“.

„Наместили су изборе као никад до сада, а ни синоћ нису лоше одрадили посао. Никад нећемо одустати и нећемо ово више трпети! Зауставићемо крађу! Убедљиво смо победили“, поручио је Трамп, преноси Б92.

Укупно 535 чланова Конгреса, који чине Сенат и Представнички дом, заседање почињу у један сат после подне по локалном времену. Седницом председава актуелни потпредседник државе и председавајући Сената Мајк Пенс.

Реч је о једној од завршних процедура верификације исхода изборног процеса у САД коју прописује амерички Устав.

Према резултатима Електорског колеџа, које је то тело усвојило 14. децембра, потврђена је изборна победа демократског кандидата Џозефа Бајдена над републиканским кандидатом и актуелним председником Доналдом Трампом.

На основу тих резултата изабрани председник Бајден освојио је 306 електорских гласова наспрам Трампових 232.

Противљење конгресној потврди гласања Електорског колеџа најавило је више од стотину републиканских конгресмена у Представничком дому и 13 чланова Сената.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала