Украјина пребацила војне чинове на стандард НАТО-а

© Фото : Пресс-служба президента Украины / Уђи у базу фотографијаПрипадници украјинских Оружаних снага на војној вежби у Житомирској области
Припадници украјинских Оружаних снага на војној вежби у Житомирској области - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински министар одбране Андреј Таран потписао је наредбу према којој се у Оружане снаге земље уводе војни чинови НАТО-а, саопштила је прес служба Министарства одбране.
„По наредби министра одбране Украјине уводи се списак кодова војних чинова НАТО-а према стандарду НАТО-а СТАНАГ 2116. Наведеном листом се успоставља усклађеност кодификације војних чинова припадника Оружаних снага Украјине са војним чиновима НАТО-а“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства одбране.

Како је навео министар, овим наређењем Украјина започиње евроатлантску трансформацију постојећег система управљања кадровима.

Војници САД у Лавовској области, Украјина - Sputnik Србија
НАТО наставља обуку украјинских војника: То је наш одговор Русији

„Ове одлуке намењене су промени система управљања напредовањем у совјетском стилу у савремени, усвојени у војскама водећих држава. Ово је, фактички, водич за дејства кадровских органа за прелазак на нову филозофију рада, којом се предвиђа стварање мапе напредовања сваког војника, наредника, официра за његову обуку и раст“, рекао је Таран.

Украјински парламент је у јуну 2020. године усвојио закон којим се предвиђа да се актуелни систем војних чинова Оружаних снага Украјине усклади са стандардима НАТО-а. Ову одлуку подржао је 291 посланик уз потребних минимум 226 гласова.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала