Захарова: Догађаји у Вашингтону ─ унутрашња ствар САД

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва сматра да су протести у Вашингтону унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава, али примећује раскол у америчком друштву изазван застарелим изборним системом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Tо је унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава. Истовремено скрећемо пажњу на то да је изборни систем у Сједињеним Америчким Државама архаичан, не задовољава савремене демократске стандарде, стварајући могућности за бројне прекршаје, а амерички медији постали су инструмент политичке борбе“, објаснила је Захарова. 

Према њеним речима, ово је у великој мери разлог за раскол у друштву, који се сада примећује у Сједињеним Америчким Државама.

„Желимо пријатељском америчком народу да достојанствено преживи овај драматични тренутак у сопственој историји“, рекла је портпаролка.

У среду су присталице актуелног америчког председника Доналда Трампа, које су се окупиле у Вашингтону у знак подршке, упале у зграду Конгреса, прекинувши заседање на којем је требало да се одобре резултати последњих избора. Полиција је користила сузавац и шок бомбе. Начелник вашингтонске полиције саопштио је да су током протеста у граду убијене четири особе.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала