Kо то тамо пева: Питање из наслова култног филма коначно добило одговор

Пратите насTelegramOdyssey
Зашто је после ћутње дуге готово пола века коначно одлучио да нам открије ко то тамо пева, питамо једног од најпопуларнијих српских писаца Душана Ковачевића, поводом недавно објављене песничке збирке „Ја то тамо певам“.
Орбита културе: Душан Ковачевић, Слободан Антонић, Миомир Кораћ, Владан Тријић, Николај Мухин и Срђан Гојковић

Зашто је у најновијој књизи „Демонтажа културе“ два од осам поглавља посветио „културном рату“, зашто верује да би последица потпуног тријумфа „глобалиста“ у том рату била „гушење и нестанак истинског културног плурализма у Србији“, односно „смрт српске културе“ — открива аутор књиге социолог Слободан Антонић.

Шта истраживачу значе открића, колико их има данас у свету који делује као поље у ком је све мање-више већ откривено, какав је тренутак у ком се нађете пред новом ископином или новим непознатим рукописом — за Орбиту културе говоре Миомир Мишко Кораћ, директор Археолошког института и Владан Тријић, начелник Археографског одељења НБС.

Са каквим осећајем данас стоји испред мозаика у храму Светог Саве, насталог према његовој идеји, чијих је 15.000 квадратних метара на величанствен начин украшено са 50 милиона комадића — ексклузивно за Спутњик открива аутор овог монументалног дела, руски сликар и академик Николај Мухин.

Наш гост је и легендарни музичар Срђан Гојковић Гиле, вођа бенда Електрични оргазам који за Орбиту објашњава зашто и данас, после 40 година још увек свира — како бубањ каже.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала