Америчка „дубока држава“ злоупотребљава кошарку – поново /видео/

© AFP 2023 / Jeff ChiuДрејмонд Грин
Дрејмонд Грин - Sputnik Србија
Пратите нас
НБА лига се у претходном периоду суочила са огромним проблемом злоупотребе пошто су њу као платформу за изражавање свог става искористиле особе које су се ставиле у службу групације персонификоване у лику Џозефа Бајдена.

Изабрани председник САД замало је био спречен да то и званично постане због протеста и упада у Конгрес присталица Доналда Трампа, које тврде да је цео изборни процес био фалсификован.

Докази за то постоје, али – Бајден је проглашен председником САД што се може очитати и као победа „дубоке државе“, која је Трамповом победом на изборима 2016. године била поражена.

Све што се дешавало уочи протеклих председничких избора протекло је у јеку хистерије представника „дубоке државе“ који су покушали да искористе све могуће платформе како би се обрачунали са Трампом, ексцентричним милијардером који је снагом своје реторике и приступа обичном народу успео да порази Хилари Клинтон 2016. године.

Деловање покрета „Црни животи су важни“ се нужно пренело на НБА лигу, чији је комплетан смирај претходне такмичарске године протекао управо у том тону.

На дан када су се догодиле демонстрације у Вашингтону, упад у Капитол присталица Доналда Трампа које су желеле да спрече проглашење Бајдена за председника САД, све што се догађало месецима уназад поново је постало активно.

У протеклој сезони НБА играчи су клечали током химне САД, изражавајући протест због расних неједнакости и полицијског насиља, а истоветним перформансом реаговали су и у ноћи упада на Капитол.

Дакле, све је јасно, циљ свега није било остваривање расних једнакости, већ свргавање Трамповог режима који је схваћен као „белачки“, „нетолерантан“, „десничарски“ и тако даље...

Ако је неопходно даље објашњавање, у овој години није било „Црни животи су важни“ протеста, нити позива на остварење једнакости да би се активирала жеља да се кроз НБА лигу проведу политичке поруке, већ је иницијална каписла за њихово јављање био упад демостраната у Капитол.

Уз клечање на утакмици између Детроита и Милвокија, корак даље отишао је Дрејмонд Грин, кошаркаш Голден Стејт Вориоса који је истакао да су демонстрације биле терористички акт, наводећи да систем напада црне или тамнопуте људе, док су „други упадали у Капитол као да је то њихова дневна соба“.

„Престаните да њих описујете као људе који желе правду и мир, то је непоштовање, то су терористи“, рекао је Грин.

У свему се поставља једно питање, ако су присталице „Црни животи су битни“ покрета тражили правду за себе, зашто то не би могли и људи који су гласали за Доналда Трампа, односно против режима „дубоке државе“, сада оличеном кроз Џозефа Бајдена, који је САД уводио у бројне ратове, а њене људе у погибије и трагедије?

Изгледа да, заиста, једнакост у САД не постоји, нити ће моћи да постоји, све док је „демократа“ спремних да „демократију“ уводе кроз крађу, насиље, злоупотребе и обмане, на које су пали наивни, попут тог, Дрејмода Грина, заблуделог заговорника идеје која је многе Американце одвела у смрт, што Трампов режим за претходне четири године није ниједном урадио.

​► Лајовић за Спутњик о Новаковој трци, хаосу 2020. године и „политичкој ситуацији“

► Инспиришућа прича Американца – од хорор повреде до рекорда каријере /видео/

► Бјелица „глумио“ Јокића и одиграо партију сезоне /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала