Ко не пристане, биће избрисан: Корисници „воцапа“ мораће да дају податке и Фејсбуку

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаИконица месинџер апликације "Воцап" на телефону
Иконица месинџер апликације Воцап на телефону - Sputnik Србија
Пратите нас
Корисници „воцапа“ своје податке ће давати и Фејсбуку, нова је политика приватности за ту апликацију, која је људе привлачила управо због поштовања приватности. Ко не пристане на нову политику у року од 120 дана, налог ће му бити избрисан.

Фејсбук, који је власник „воцапа“, одлучио је да његови корисници морају да поделе бројне приватне информације са њом и њеним другим ћеркама-фирмама, уколико желе да користе „воцап“, преноси РТ.

Међу подацима које „воцап“ сада тражи су бројеви телефона, приступ адресару, подаци о моделу телефона, променама статуса на „воцапу“... Ту су и неки подаци који нарочито могу да буду небезбедни за оне који користе „воцап“ за пословне потребе, као што су адресе испоруке, куповина, количина потрошеног новца...

Ове промене треба да ступе на снагу 8. фебруара, саопштено је на сајту „воцапа“.

Корисницима који одбију нова правила приватности, налози ће бити суспендовани, а уколико то не учине у року од 120 дана, и потпуно избрисани.

Када је Фејсбук 2014. купио „воцап“, саопштено је да ће поштовати основно начело његовог оснивача Јана Коума да направи апликацију за поруке која ће бити потпуно приватна и безбедна. Међутим, то обећање је почело да нестаје још од 2018. године, када је „воцап“ податке почео да дели са другим фирмама које припадају Фејсбуку, али је тада корисницима остављена опција да не морају да инсталирају такве апдејте.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала