Министар открио о чему су разговарали Вучић и хиландарски монаси

© Фото : Скирншот, Инстаграм профил председника републикеПредседник републике у Хиландару.
Председник републике у Хиландару. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је током посете манастиру Хиландару на Светој гори обећао да ће за две године бити завршена његова обнова, изјавио је министар без портфеља Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

„Председник је обишао све радове, упознао се са свим проблемима, јер осим грађевинских ту има и много бирократских проблема. Председник ће искористити свој лични утицај у грчкој држави, лична познанства с председником и премијером Грчке да се неки радови убрзају, и обећао је да ће за максимално две године бити завршена обнова манастира Хиландар, нашег најважнијег манастира и центра наше духовности“, рекао је гостујући на телевизији „Пинк“ Поповић, који је пратио Вучића током посете Хиландару у време божићних празника.

Нагласио је да је посета веома важна јер долази у тренутку највеће пандемије вируса корона, након завршетка храма Светог Саве у Београду и пред откривање споменика Стефану Немањи у Београдуи за неколико дана.

Поповић је рекао да су председник Вучић и хиландарски монаси врло отворено разговарали о Косову и Метохији.

„Председник је говорио истину, да је ситуација тешка, говорио је о притисцима који постоје и монаси су га молили да се бори за Косово, а он је обећао да ће се свим снагама борити. Игуман Методије је рекао да се угледа и на Светог Саву, на његовог оца Стефана Немању, потоњег монаха Симеона, на краља Милутина, и да се нада да ће му молитве испред иконе Богородице тројеручице и испред часног крста помоћи у његовој борби за Косово“, навео је Поповић, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала