Помама за руским наоружањем: Русија од извоза оружја зарадила 13 милијарди долара

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаРусија, која је ове године испоручила оружје у вредности од шест милијарди долара и истовремено потписала уговоре у вредности од седам милијарди долара, прекинула је употребу долара и СВИФТ-а приликом реализације уговора о испорукама наоружања и прешла је на националне валуте.
Русија, која је ове године испоручила оружје у вредности од шест милијарди долара и истовремено потписала уговоре у вредности од седам милијарди долара, прекинула је употребу долара и СВИФТ-а приликом реализације уговора о испорукама наоружања и прешла је на националне валуте. - Sputnik Србија
Пратите нас
Током 2020. године Русија је испоручила оружје у иностранство у вредности од око 13 милијарди долара, саопштио је директор руске одбрамбене корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.

Током састанка са премијером Русије Михаилом Мишустином, Чемезов је рекао да је државна одбрамбена наруџбина за претходну годину реализована.

„Што се тиче војно-техничке сарадње, ми спроводимо план који је одобрио председник (Русије Владимир Путин). Сума ће бити негде око 13 милијарди долара, отприлике као и прошле године“, рекао је Чемезов.

Он је додао да се корпорација „Ростех“ нада да ће 2021. године повећати консолидовани приход својих предузећа на више од два билиона рубаља.

Подсетимо, заменик министра одбране Русије Александар Фомин је изјавио да је пандемија вируса корона померила рокове испоруке руског оружја одређеном броју страних купаца.

Раније је сиријски политички аналитичар Хавала Фаиз изјавио да је руско оружје гарант интегритета било које земље, преноси телевизија „Звезда“. Према његовим речима, руско оружје је ефикасније од оружја које производе друге земље и може заштити било коју земљу од потенцијалних спољних агресора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала