„Завејани смо и у тоталном хаосу“: Снег затрпао Сјеницу и Ивањицу, нема струје, поплаве на КиМ

CC0 / Рixabay / Снег затрпао аутомобиле
Снег затрпао аутомобиле - Sputnik Србија
Пратите нас
Снег који од јуче пада на подручју општине Ивањица достигао је висину и до 40 центиметара у вишим пределима. У нижим пределима општине има од пет до десет центиметара снега. Због снега и обилних падавина, на Косову и Метохији је погоршана ситуација у бројним општинама, где је дошло до изливања река и потока. Путеви су блокирани, а куће поплављене.

Снег и даље пада ,а висина снежног покривача из сата у сат је виша. Чим падавине стану,крећемо са чишћењем снега. Тренутно су највише падавине на деоници Преко Брдо - Одвраћеница, па је овај правац непроходан за саобраћај“, рекао је за РИНУ председник општине Ивањица, Момчило Митровић.

Снежне падавине не престају ни у Сјеници, у вишим пределима формиран је снежни покривач од преко 40 центиметара, а услед лоших временских услова, 17 села поново је остало без струје, преноси Б92 наводе агенције Рина.

„Поново смо завејени и у тоталном хаосу, ово је неиздрживо. Струју немамо већ 48 сати, путеви нису очишћени, као да живмо на дивљем западу“, каже један од мештана пештерских села.

Снег пада и у другим деловима Србије.

Због снега и обилних падавина, на Косову и Метохији је погоршана ситуација у бројним општинама, у којима је дошло до изливања река и потока које су блокирале путеве и поплавиле куће.

Најкритичније је у области Ђаковице која је поплављена и где надлежне службе покушавају да реше ситуацију, преноси портал Репортери.

Поплаве су регистроване и у општинама Малишева и Дреновица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала