Чудо невиђено: Шалке победио после 359 дана у Бундеслиги!

© REUTERS / INA FASSBENDERШалке
Шалке - Sputnik Србија
Пратите нас
Можда су фудбалери Шалкеа закорачили у 2021. годину са поразом од Херте (3:0), али су већ у наредном мечу у 15. колу Бундеслиге декласирали Хофенхајм резултатом 4:0, чиме су прекинули низ без победе од невероватних 30 утакмица.

А дуг, предуг ,је био тај низ за посрнулог гиганта из Гелзенкирхена, који је још од 17. јануара 2020. године чекао победу у немачком првенству.

Очигледно да Кристијан Грос није случајно доведен, већ да Швајцарац и те како зна шта ради и зна да мотивише екипу која је на самом дну када је самопоуздање у питању.

Да ће Шалке први пут после чак 359 дана освојити три бода, могло се наслутити после 42 минута игре када је амерички нападач Метју Хоуп затресао мрежу Баумана.

Наставак је донео рапсодију у игри Шалкеа, који је преко 19-годишњег Хоупа стигао до огромних 3:0.

Прво је поменути тинејџер погодио у 57. минуту на асистенцију Харита, да би поменути дуо у 63. поново био кобан по Хофенхајм, за који је свих 90 минута одиграо српски репрезентативац Мијат Гаћиновић.

Коначних и невероватних 4:0 поставио је двоструки асистент Харит, те је клуб из Гелзенкирхена, који је ове сезоне променио већ тројицу тренера, креирао право мало чудо, обрадовавши своје навијаче, првом победом још од јануара прошле године.

Шалке фудбал - Sputnik Србија
Највећа криза у историји фудбала ─ променили тројицу тренера, нису победили 30 утакмица

С друге стране, одбраном Шалкеа командовао је повремени српски репрезентативац Матија Настасић.

Од осталих српских интернационалаца у Бундеслиги, Милош Вељковић је са Вердером одолео фаворизованом Леверкузену на гостујућем терену – 1:1 (0:0).

Шалке је захваљујући првом тријумфу ове сезоне препустио последње место Мајнцу, који је на свом терену изгубио 2:0 од Ајнтрахта из Франкфурта, а још једна „орао“ Филип Костић, одиграо је читав меч.

Звездин трагичар ─ од Лиге шампиона до петолигаша за годину дана

Ибрахимовић се опоравио, креће да бруси форму за Звезду

Левандовски баш жели Златну лопту – незаустављив и у 2021. години

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала