Нећемо да се кријемо, борили смо се да бисмо имали државу: Додик о Дану републике Српске /видео/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Ми смо се борили за слободу да бисмо имали државу, ми од тога не бежимо и нећемо да се кријемо. Генерације су створиле Дан Републике и важно је да он остаје будућим генерацијама и то не да бисмо иритирали друге, већ зато што то нама припада, ово је наше, ми смо се за ово борили стотинама година, рекао је Милорад Додик поводом 9. јануара, Дана РС.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ изјавио је данас да постојање 9. јануара - Дана Републике Српске није упитно и да околности пандемије вируса корона нису промениле ништа у вези с тим.

Додик је, поводом обележавања Дана Републике Српске, за РТРС рекао да Дан Републике не може да буде промењен, како је навео, „инквизицијским одлукама међународних судија или пак, неког самозваног високог представника или било кога другог“.

Додик је истакао да ће 9. јануар дефинитивно остати дан српског народа, слободе и државности.

Он је рекао да су се Срби на овим просторима још од времена турске окупације, па све до 9. јануара 1992. године борили за државу заједно са Србијом.

„Нису се борили за неку БиХ. Ми се не боримо ни данас за БиХ, она је за нас наметнути оквир у коме ми још увек трпимо. Ништа добро нисмо добили од БиХ, нема ниједног елемента који би у ових 20 и више година могао да се покаже као нека добробит“, сматра Додик.

Он је поручио да је Република Српска неупитна и да је неће уништити којекакви позиви на уставне промене.

„Нема тих промена. Ми смо против новог високог представника, он није овде добродошао, ко год био. Високи представник је показао да је антисрпски настројен, јер је тако наступао... Нови представник долази као муслимански поданик који треба да девастира Републику Српску и српски народ и њен идентитет, да направи неку квазимуслиманску државу коју они сами не могу да направе, па призивају разне интервенције“, оценио је Додик.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала