„Звер“ је нестала ─ не помаже ни беби уље и мишићи као у билдера

© AP Photo / Jon SuperАдама Траоре
Адама Траоре - Sputnik Србија
Пратите нас
Адама Траоре је прошле сезоне у Премијер лиги био, не само прва звезда Вулверхемптона, већ и откровење и фудбалер с највише успешних дриблинга, а ове је потпуно нестао. Нема га!

Шпанац, пореклом из Малија, има тело професионалног билдера, убрзање Усеина Болта и зато „вукови“ нису жалили новац када су га доводили из Мидлзброа за 20 милиона евра.

Траоре је прошао чувену школу Барселоне – „Ла Масију“, али није дочекао шансу да заигра за први тим са Месијем, Ћавијем, Инијестом, па је бекство из Каталоније била једина опција.

​Скрасио се на Острву у редовима Астон Виле из које је прешао у Мидлзбро, за који је одиграо свега 11 утакмица, после чега је 2016. године стигао на „Молино“.

„Звер“ се разгоропадила, дриблинзима, асистенцијама и головима распаметила је све на Острву, јављао се Ливерпул, нудио 40 милиона евра, али Вулвси нису хтели ни да чују. Трансфер није био опција јер је Траоре у међувремену постао и репрезентативац Шпаније. Заслужено!

„Јео“ је ривале на терену 24-годишњи Адама који су на све начине покушавали да га зауставе.

Милан Лане Јовановић - Sputnik Србија
Лане Јовановић за Спутњик: Србију стигла страшна казна за смене Антића и Муслина

Нису штедели средства – вукли су га за дрес, неретко су забијали своје нокте у његово мишићаво тело, штипали га и чупали, а све у намери да их не претрчи с лакоћом, као што је то обично чинио и правио их смешним.

Ипак, „вукови“ су морали да заштитет своју „звер“, а решење је било једноставно. Мазали су га прво вазелином, касније помадом, да би се на крају као добитна комбинација испоставило беби уље.

Ривали бише нису могли да га тек тако вуку, гребу и чупају, с обзиром на то да су се одбијали од њега, а када ударе у тело једног фудбалера, који више подсећа на бидлера, епилог је јасан - завршавали су на трави.

„То радимо да заштитимо Адаму. Он је толико брз да га бекови вуку за руке како их не би прошао. То му је изазвало ишчашење рамена за време утакмице. Мазање руку уљем за бебе отежаће противницима да га ухвате за руку и тако ћемо да спречимо даље оштећење рамена“, рекао је не тако давно један члан клупског особља Вулвса.

Ипак, ове сезоне ни беби уље и невероватни мишићи не помажу Адами Траореу, који је у жестоком паду форме.

На 17 утакмица Премијер лиге и 1.030 минута проведених на терену, десно крило Вулверхемптона није успело да пронађе пут до противничке мреже, а на све то само једном се нашло у улози асистента.

Поражавајуће за фудбалера таквих физичких предиспозиција, који је фудбалски проходао у чувеној „Ла Масији“, па је јасно да поседује неспорно знање.

Или је у питању само једна озбиљна криза која би ускоро требало да прође и да буде само ружна прошлост Адаме Траореа, или савремени фудбал не треба билдере и гомилу мишића, који нису гаранција за успех.

Време ће показати шта је од та два тачно. Али, једно је сигурно – Адама Траоре, све и да нема таке мишиће, је „звер“ у чопору „вукова“ и само је питање тренутка када ће поново стављати на муке дефанзивце у Енглеској.

„Змај“ у 38. години – некада најбољи бек, а данас бриљира у везном реду

Комшије продају талентованог фудбалера за рекордну цифру

Хрват брзо преболео Острво и окренуо се Далеком истоку

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала