Блумберг открива зашто треба веровати руској вакцини

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПацијент прима вакцину против вируса корона
Пацијент прима вакцину против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Новинар агенције „Блумберг“ Сем Фазели набројао је разлоге зашто треба имати поверење у руску вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

Како наводи новинар, Русија са овим препаратом улази у петорку произвођача вакцина по броју доза за које су унапред потписани уговори о наруџбини.

Новинар је обратио пажњу на то да је „Спутњик Ве“ (Sputnik V) прошао клиничка тестирања треће фазе. Ниво ефикасности вакцинације на крају сваке фазе је био изнад 90 одсто. Истовремено, током тестирања није откривен ни један случај тешког оболевања.

Фазели је нагласио и сарадњу Русије са британско-шведском компанијом „Астра Зенека“ на прављењу комбиноване вакцине против вируса корона AZD1222, на којој раде „Астра Зенека“ и Оксфордски универзитет.

„Све ове чињенице заједно, без обзира на одсуство (чланака у научним часописима) резултата клиничких тестирања треће фазе, дају повод да вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) може бити озбиљан кандидат, као и њени пандани које су направиле западне лабораторије“, нагласио је фазели.

Новинар је додао да би више волео да прими „Спутњик Ве“ (Sputnik V), него вакцину „КоронаВак“ коју је направила кинеска компанија „Синовак“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала