Сарајево тражи извињење од Кривокапића због честитке за Дан Републике Српске

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић мета је напада из Сарајева због Дана Републике Српске, који је обележен 9. јануара.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић оценио је као „израз дубоког непоштовања државе Босне и Херцеговине и одлука Уставног суда БиХ, честитку коју је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић упутио поводом обележавања неуставног дана ентитета Република Српска“, пренели су босанскохерцеговачки медији.

Комшић је додао како „очекује од Владе Црне Горе да се у најкраћем могућем року огради од чина премијера Црне Горе који је директно усмерен против суверенитета државе БиХ“. Затражио је и извињење Кривокапићевих коалиционих партнера, називајући Дан Републике „датумом који у колективној свести грађана БиХ симболизује почетак великосрпске агресије над БиХ и почетак провођења геноцидног пројекта те политике“.

Више медија је објавило да је председница Републике Српске Жаљка Цвијановић казала да је Кривокапић честитао Дан Републике Српске, позивајући се на Радио-телевизију Републике Српске (РТРС), пишу подгоричке „Вијести“.

Та информација доступна је само на интернет претраживачу, али не и кликом на линк који води на портал РТРС.

На сајту РТРС је, у склопу другог чланка, кратко наведено како је Цвијановић рекла „да је захвална и премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу, уз жељу да две земље блиско сарађују у свим областима“.

Цвијановић је саопштила на јучерашњој прес конференцији да јој је председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић у телефонском разговору честитао „све наше празнике“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала